Οι Πέντε Φίλοι

Admir Ninta March 18, 2020
Animals
Add to FAVs

Sign in to add a tale to your list of favorites

Hide

Already a member? Sign in. Or Create a free Fairytalez account in less than a minute.

Download PDF

Πριν από πολύ καιρό, πριν γεννηθούν οι άνθρωποι, πέντε ζώα ζούσαν στη Γη, το σκυλί, η αλεπού, το κουνέλι, το ποντίκι και το μυρμήγκι. Ήταν καλοί φίλοι, αλλά δυστυχώς, καθένας από αυτούς ήθελε να κυβερνήσει τη Γη.

” Είμαι το ισχυρότερο ζώο ”, είπε ο σκύλος, ” και πρέπει να είμαι ο ηγέτης ”.

” Όχι ”, είπε η αλεπού, ” Πρέπει να είμαι εγω ο ηγέτης ,γιατί είμαι ένα πονηρό
ζώο ”.

” Είσαι ισχυρός και πονηρός, αλλά είμαι πιο γρήγορος ”, είπε το κουνέλι, ” Πρέπει να είμαι εγω ο ηγέτης ”.

” Είσαι ισχυρός, πονηρός και γρήγορος, αλλά είμαι πιο έξυπνος ”, είπε το ποντίκι, ” Πρέπει να είμαι εγω ο ηγέτης ”.

Το μυρμήγκι δεν μίλησε. Λόγω του μικρού μεγέθους του, κανείς δεν τον είδε ως υποψήφιο. Η διαμάχη πήγε πολύ και αφού οι πέντε φίλοι δεν ήθελαν να πολεμήσουν μεταξύ τους, αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο Όρος Σινά, να βρουν τον Θεό και να τον ζητήσουν να διορίσει έναν από αυτούς ως ηγέτη . Το σκυλί, η αλεπού, το κουνέλι και το ποντίκι δεν πήραν μαζί τους φαγητό, ενώ το μυρμήγκι πήρε πέντε φασόλια. Όλη την ημέρα ταξίδευαν, και όταν η νύχτα έπεσε, βρήκαν ένα ωραίο μέρος και πήγαιn για ύπνο. Αλλά το κουνέλι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ήταν πολύ πεινασμένος. Εν τω μεταξύ, το μυρμήγκι έτρωγε ένα φασόλι
.
” Είμαι πεινασμένος ”, είπε το κουνέλι, ” αν δεν τρώω κάτι θα πεθάνω, και ένας από τους φίλους μου θα γίνει ηγέτης . Δεν έχω άλλη επιλογή. Πρέπει να φάω έναν από τους φίλους μου ».

Δεδομένου ότι ο σκύλος ήταν πολύ μεγάλος, η αλεπού πολύ πονηρι, και το μυρμήγκι πολύ μικρό για να τον ταΐσει, έφαγε το ποντίκι. Το πρωί, όταν οι άλλοι φίλοι ξύπνησαν, έψαξαν για το ποντίκι, αλλά δεν τον βρήκαν.

” Τι συνέβη με το ποντίκι; ”, είπε ο σκύλος.

” Πρέπει να έχει επιστρέψει στο σπίτι ”, είπε η αλεπού.

” Αυτός ο προδότης ”, είπε tο κουνέλι.

Αν και το μυρμήγκι είχε δει τα πάντα, δεν μιλούσε.

Τη δεύτερη νύχτα, ο σκύλος και το κουνέλι αποκοιμήθηκαν, ενώ η αλεπού δεν μπορούσε. Ήταν πεινασμένμ. Εν τω μεταξύ, το μυρμήγκι έτρωγε ένα φασόλι

” Είμαι πολύ πεινασμένμ ”, είπε η αλεπού ”, Αν δεν βρω κάτι να φάω, θα πεθάνω, και ένας από τους φίλους μου θα γίνει ο ηγέτης. Δεν έχω άλλη επιλογή, πρέπει να φάω έναν από τους φίλους μου ».

Δεδομένου ότι ο σκύλος ήταν πολύ μεγάλος, και το μυρμήγκι πολύ μικρό, έφαγε το κουνέλι. Την επόμενη μέρα, όταν ο σκύλος ξύπνησε, είδε ότι το κουνέλι είχε εξαφανιστεί.

” Τι συνέβη με το κουνέλι; ”, είπε ο σκύλος

” Πρέπει να έχει τρέξει μακριά ”, είπε η αλεπού.

” Ο δειλός ”, είπε ο σκύλος.

Το μυρμήγκι ήξερε τα πάντα, αλλά δεν μίλησε. Την τρίτη νύχτα, το σκυλί πέφτει πεινασμένο και δεν μπορούσε να κοιμηθεί, ενώ το μυρμήγκι, όπως συνήθως, έτρωγε ένα φασόλι

‘’Είμαι πολύ πεινασμένος, είπε ο σκύλος’’, Αν δεν βρω κάτι για φαγητό, θα
πεθάνω, και η αλεπού θα γίνει ο ηγέτης. Δεν έχω άλλη επιλογή, πρέπει να φάω την αλεπού “.

Και έτσι ο σκύλος έφαγε την αλεπού. Το μυρμήγκι είδε τα πάντα, αλλά δεν μιλούσε.

Όταν τέθηκε η τέταρτη νύχτα, ο σκύλος πείναξε πάλι, και αποφάσισε να φάει το μυρμήγκι, αλλά το μυρμήγκι κρύφτηκε κάτω από το έδαφος . Ο σκύλος άρχισε να σκάβει, ελπίζοντας να βρει το μυρμήγκι, αλλά το μυρμήγκι άνοιξε μια σήραγγα και γλίστρησε πίσω από το σκυλί. Εν τω μεταξύ, ο σκύλος συνέχιζε να σκάβει και να σκάβει, και έκανε μια τρύπα τόσο βαθιά, που τώρα δεν μπορούσε να βγει από εκεί.

” Αν μόνο οι φίλοι μου ήταν εδώ ”, είπε ο σκύλος, ” θα με βοήθησαν ”.

Ξαφνικά είδε το μικρό μυρμήγκι στην είσοδο της τρύπας και τον γαβάρει για βοήθεια, αλλά το μυρμήγκι δεν μίλησε. Απλώς γύρισε την πλάτη του στο σκύλο και συνέχισε το ταξίδι του. Όταν έφτασε στο όρος Σινά, ο Θεός εμφανίστηκε μπροστά του.

” ‘Hσασταν πέντε ζώα όταν ξεκινήσατε το ταξίδι ”, είπε ο Θεός, ” και τώρα είσαι μόνο εσύ. Πού είναι τα άλλα τέσσερα; »

Το μυρμήγκι του είπε όλη την ιστορία.

” Είστε το πιο ικανό ζώο’’ , μικρό μυρμήγκι ”, είπε ο Θεός, ” επέζησες, και ως ανταμοιβή, από εδώ και στο εξής θα κυβερνάτε τη Γη. Αλλά, επειδή δεν μιλήσατε όταν οι φίλοι σας σφαγιάστηκαν, και εγκαταλείψατε τον σκύλο στην τρύπα, από εδώ και στο εξής θα σκάβετε τρύπες για αιωνιότητα, ως τιμωρία. Θα ζείτε μέσα στο σκοτάδι, και στο σκοτάδι θα πεθάνετe . Πήγαινε τώρα, μικρό μυρμήγκι και θυμήσου ότι αν σκάψεις μια τρύπα για άλλους, εσύ ο ίδιος θα πέσεις μέσα.

Και από εκείνη την ημέρα τα μυρμήγκια πολλαπλασιάστηκαν σε τεράστιους αριθμούς, έγιναν κυβερνήτες της Γης και έζησαν στις τρύπες τους για αιωνιότητα.

Leave a Comment